Behandling med psykomotorisk fysioterapi

Vi hjelper deg til å få kropp, tanker og følelser til å jobbe sammen.

Bestill time

finn sammenhengen mellom dine fysiske og psykiske plager

Vi tilbyr psykomotorisk fysioterapi for barn, ungdom og voksne med ulike helseplager og psykiske tilstander. En behandlingsform som jobber med samspill mellom kropp, tanker og følelser. Vi hjelper mennesker som plages med alt fra vonde muskler og anspenthet, til depresjon, traumer, energiløshet og søvnvansker.

Se priser

PSYKOMOTORISK FYSIOTERAPEUT

Behandlingsforløp

1. Undersøkelse

Første konsultasjon vil starte med en kartlegging av psykiske helse, livssituasjon og funksjoner. Vi tar også en helhetlig kroppsundersøkelse for å få en oversikt over holdning, muskulatur og bevegelsesmønstre. Vi tester også din lydhørhet for dine tanker og hvor sterk motivasjon du har for å starte behandling. Terapeuten vil etter kartleggingen ha et grunnlag for hvordan videre behandling skal foregå.

Individuell behandling

Selve behandlingen innebærer både samtale og ulike former for massasje, berøring og bevegelse. Berøring og bevegelser kan bringe fram følelser, minner og nye funksjoner hos den enkelte. Du vil lærer deg å lytte til din egen kropp og få kontakt med muskelspenninger og pust. Vi oppmuntrer også til refleksjon og samtale over det som skjer i behandlingsrommet, da bearbeiding av vanskelige følelser er en del av behandlingen.

Gruppebehandling

Vår terapeut arrangerer også mindre bevegelsesgrupper basert på prinsippene i psykomotorisk fysioterapi; kroppskontakt, tilstedeværelse, bevegelse, energi, glede, samspill i tillegg til gjensidig ivaretakelse og støtte. Gruppen er egnet for de fleste som har helseutfordringer, som for eksempel muskelplager, anspenthet, tretthet, smerter og søvnvansker. Gruppen består av maks 5 deltagere og har 60 minutters varighet.

Våre bevegelsesgrupper

Bevegelsesgruppe for ungdommer, 13 – 18 år: ”Å være pålogget”.

Bevegelsesgruppe for voksne, fra 18 år +: ”Pust og bevegelse”.

Bevegelsesgruppe for flyktninger/ innvandrer: ”Å komme hjem i kroppen”.

bestill time til psykomotorisk fysioterapi i bergen

Send oss en melding via vårt kontaktskjema eller ring 55 28 44 40.

Priser

  • Psykomotorisk Fysioterapi:

    Kr. 915,-

  • Psykomotorisk Fysioterapi:

    Kr. 615,-

    For barn opptil 16 år

  • Kontakt terapeut for priser på gruppebehandling.

Vil du å vite mer om psykomotorisk fysioterapi kan du lese på NORSK FYSIOTERAPIFORBUND sine sider.